jossansdaily.blogg.se

Jag heter Josefine och skriver om min vardag. Tycker om mat - både att äta och laga. Baka, läsa och träna är andra saker jag också gillar.

Dinosaurier...

Allmänt Permalink1
Igår hade vi bestämt att göra ett besök på ett museum innne i centrum - Western Australia Museum. Där är nämligen en utställning om dinosaurier just nu, som vi båda hade sagt att vi ville gå på under lovet.
På morgonen när vi vaknade, gick vi först till en kyrka i närheten av där vi bor, vi hade bestämt att gå dit någon gång under påsklovet för att det var passande då och för att vi ville se hur det var där. Vi gick på en mässa, som var en halvtimma lång och det kändes skönt att gå dit för det var så fridfullt, som det brukar vara i kyrkor. Man kan släppa allt annat, alla tankar på skola osv och bara koppla av en stund.
 
 
Efter att vi hade varit där gick vi och tränade på gymmet, sedan hem och efter lunchen åkte vi in till museet. När vi kom dit sa de att det skulle vara närmare en timmes kö in (snacka om att alla barnfamiljer går dit för att se utställningen för att barnen tycker det är spännande med dinosaurier!), men vi ställde oss i kö ändå och det tog bara ca en kvart att komma in. Utställningen var fräckt arrangerad, med omkring 20 stycken modeller av olika dinosaurier, som var i verklig storlek och som rörde på sig, så det var rätt autentiskt! Man kunde läsa massa info om de olika arterna samt massa spännande fakta om de olika tidsperioderna, olika utvecklingar osv. Coolt! Man kan säga att jag fick lite av en privat guidning av Dennis också, eftersom han är väldigt kunnig inom området. Det var kul! Han är väldigt duktig! Här kommer några dino-bilder:
 
 
 
 
 
När vi var färdiga med dinosaurieutställningen, gick vi till den "vanliga" delen av museet, för att se allt från olika djur och dess utveckling, jordens utveckling, människans utveckling, till två andra utställningar: en om aborginer och en krigsutställning. Det var spännande att se! När vi var klara var vi rätt trötta och åkte hem. Vi åt middag, pluggade och kollade lite Fresh Prince innan vi la oss.
 
Idag hade vi egentligen tänkt åka till Fremantle på en dagsutflykt, men vi båda kände att vi har för mycket i skolan just nu för att hinna med det. Fremantle kommer inte att försvinna och det känns bättre att åka dit när det är lugnare i skolan så att man faktiskt kan njuta av att åka dit. Så vi har varit hemma och pluggat idag istället. Har visserligen hunnit med lite annat också, som att kasta lite basketboll och att träna, och så blir det en film ikväll efter middagen. Men känns skönt att få gjort lite plugg idag.
 
Nu ska middagen lagas!
 
Kram på er så hörs vi snart igen!
 
 
 
#1 - - Pappa:

Väldigt snygga bilder du tagit!! Du är mycket duktig som fotograf!

Svar: Tack pappsen!
Josefine

Till top