jossansdaily.blogg.se

Jag heter Josefine och skriver om min vardag. Tycker om mat - både att äta och laga. Baka, läsa och träna är andra saker jag också gillar.

Hejdå Jack

Allmänt Permalink0
Nu har vår housemate Jack packat ihop alla sina saker och flyttat ut. Han skulle ta bilen hem till sin farbror som bor i närheten och vara där under dagen, sedan flyger han till Kina ikväll. Han kommer tillbaka i slutet av februari, när skolan börjar igen. Det var lite vemodigt att säga hejdå till honom, det är med honom som vi har haft mest kontakt här i huset och vi har blivit rätt bra vänner denna terminen. Han gav mig och Dennis varsin liten present - så gulligt av honom! 
 
 
Det är två små hantverk i glas från Kina och målningarna är gjorda inifrån med en särskild böjd pensel för att komma in i den flaskliknande öppningen. Fascinernade och himla fina! Blev verkligen jätteglad. Känns roligt att ha ett minne från honom. 
 
En annan sak som vi verkligen hoppas på, är att Jack har ansökt om att få göra en utbytestermin från UWA och då till ett universitet i England. Det är såklart konkurrens och handlar om betyg och så, men han får veta när skolan börjar igen, och om han kommer in så har han lovat att komma och besöka oss i Sverige! England är ju rätt nära Sverige och han kommer ändå vilja resa i Europa. Det hade varit så kul! Hoppas verkligen på att han kommer in. Han ska höra av sig så fort han vet. 
 
Igår gjorde jag som sagt banankaka, så här blev den, med lite glass till:
 
 
Kanterna blev lite sega, men i mitten var den väldigt saftig och god! 
 
Idag ska vi vara hemma och göra lite planer inför vår roadtrip. Vi hämtar upp bilen på måndag och då behöver vi veta hur vi ska göra med mat och sånt. Vi hade även tänkt hinna baka pepparkakor, för imorgon är det ju andra advent och tills dess vill vi ha pepparkakor, men vi kommer inte att hinna göra dem imorgon. Men till skillnad från när familjen brukar göra pepparkakor hemma, så har vi inte typ sju degar (hehe!!) utan bara en, så det kommer nog inte ta så lång tid. 
 
Ha en fin helg så hörs vi snart igen!
Till top