jossansdaily.blogg.se

Jag heter Josefine och skriver om min vardag. Tycker om mat - både att äta och laga. Baka, läsa och träna är andra saker jag också gillar.

En varm onsdag

Allmänt Permalink0
Hej på er!
 
Idag vaknade vi inte förrän efter kl 12! Annars brukar vi vakna runt 8, antar att vi är väldigt utmattade av allt, särskilt av värmen och allt promenerande. Igår var det 38 grader som mest...
 
Hur som helst, i måndags checkade vi ut från hotellet och fick lämna vårt bagage i ett förvaringsrum. Sedan gick vi för att hitta universitetet. Efter ca 45 minuters promenad hittade vi området - det var ett stort universitetsområde med massa olika byggnader. Kändes fräckt! Vi hittade till student services och housing office där vi ställde frågor om husletande och vad man ska tänka på. Vi fick ett bra häfte med massa användbar information. Efter detta tog vi bussen tillbaka till Perth CBD (central business district = city). Det var första gången vi åkte buss här och det gick bra! Inte direkt som Västtrafiks krångliga system ;) Vi käkade lunch och ringde sedan en taxi som körde oss och allt vårt bagade till Barracks Backpackers (hostelet vi är på). Det ligger egentligen bara ca 5 minuters gång ifrån hotellet, men med alla våra väskor hade vi inte kunnat gå.
 
Under måndagen tog vi oss även till tågstationen och tog tåget mot Fremantle. Vi hoppade av i Cottesloe och gick till stranden där. Så himla skönt att ta ett dopp, himla svalkande! Efter det tog vi bussen till en rumsvisning. Efter lite strul hittade vi tillslut dit. Det låg extremt nära skolan, men standarden va inte så bra och det var ett pyttelitet kök och ett badrum (delat med 4 andra). Så jag hoppade inte av glädje direkt..
 
Igår åkte vi tillbaka till Cottesloe och var vid stranden rätt så länge. Åt lunch, badade, solade, läste, lyssnade på musik. Tog varsin isglass på vägen tillbaka till tåget. Timmarna på stranden var de bästa hittils! Så himla skönt!
 
 
 
Lite kul är det att det som vi vill ha mest av allt hela tiden är vatten! Man är törstig konstant. Inte konstigt med tanke på värmen.
 
På kvällen åkte vi med buss till ett ställe för en husvisning. Det var hur fint som heslt. Ett stort dubbelrum kollade vi på och hela huset skulle delas med typ 3 andra i vår ålder som ska plugga på universitet varav 2 av dem på UWA. Huset var stort, fräscht, modernt och vi tyckte jättemycket om de som ägde det också. De var så himla trevliga och vi stannade i över en timme innan vi åkte hem.
 
Idag ska vi på två visningar ikväll och efter att då ha varit på fyra olika ställen ska vi bestämma oss vart vi vill bo. Hade varit väldigt skönt att kunna flytta ut från detta hostel då det är svårt med normala matvanor, hygien mm.
 
Nu blir det nog vila lite och sen förmodligen en promenad till Kings Park.
 
Ha det fint så hörs vi!
 
Till top