jossansdaily.blogg.se

Jag heter Josefine och skriver om min vardag. Tycker om mat - både att äta och laga. Baka, läsa och träna är andra saker jag också gillar.

Fremantle!

Allmänt Permalink0
Hej på er!
 
Igår morse gick vi upp tidigt för att kolla på VM-matchen Italien-England, den var riktigt spännande och bra! Kul att se! Vi ska ju till Italien snart, så var kul att se att de vann! När matchen var slut gick vi och la oss en stund till innan vi "gick upp på riktigt".
 
Vi hade bestämt att göra en dagsutflykt till Fremantle, så det fick det bli. Vi hade lite otur med transporten bara, för just igår var tågen dit inställda, så vi fick ta ersättningsbuss som tog ett bra tag. Men det var det värt, vi fick en riktigt mysig och fin dag i Fremantle. Vädret var jättefint, soligt och klarblå himmel. Vi fick gjort och sett en hel del: vi gick till Fremantle market (en stor och känd marknad), till Fremantle Prison (ett gammalt fängelse som stängde för ca 20 år sedan), Roundhose (Western Australias äldsta public building som byggdes 1830 där man höll folk i häkte), Fremantle Fishing Harbour, konstutställningar m.m. Det är en väldigt mysig och fin stad, kändes väldigt sydeuropeisk kom vi fram till, särskilt med marknaden och allt folk vid torg och gator. Vi stannade även för att se en gatukomiker som var rätt rolig! Så det var en lyckad dag, kul att få gjort något och sett något nytt! Njöt av dagen och av ledigheten!
 
Fremantle Prison
 
 Roundhose
 
 Roundhouse låg på en höjd med fin utsikt över havet
 
 Jag i solskenet vid en stenpir i båthamnen
 
 Gatukomikern, som kom från Adelaide - här på en hög enhjuling!
 

Vi var nöjda och glada med Fremantle när vi åkte hem. På kvällen tog vi det mest lugnt, vilket var skönt.
 
I morse gick vi upp tidigt igen, för att kolla på VM-matchen Argentina-Bosnien. Vi hejade såklart på Bosnien, som för första gången är med i VM! Otroligt kul! De mötte dock ett av de bästa lagen i världen, så det var inte konstigt att det var en svår match. Tyvärr förlorade de, men de spelade väldigt bra och det var en grymt spännande match att se! Så synd att de redan i någon av de första minutrarna gjorde självmål, annars vet man inte hur det hade blivit. Hur som helst, de var bra och vi går hoppas att de vinner de andra matcherna i gruppspelet!
 
Efter matchen gick vi och handlade mat - för sista gången på ett tag - vi åker ju på lördag. Kändes lite knepigt. En rolig nyhet - en frukt- och grönsaksaffär har öppnat i centrum där vi handlar! Dumt nog märkte vi det på hemvägen när vi redan köpt allt, men de hade grymt bra priser om man jämför med affären där vi handlar all mat, så där ska vi allt handla i fortsättningen! Kul!
 
Efter lunch åkte vi in till skolan för att fixa med lite administrativa saker och ställa lite frågor ang. bl.a. ändring av kurser (ska ju byta till tyska). Efter det hyrde vi en tennisplan och spelade en stund, det var roligt!
 
 Jag och Dennis efter tennis!
 

Nu på kvällen har vi haft en "pizza-night" med våra housemates! Var kul att äta gemensamt och sitta och prata en stund! 
 
 Dennis, Mitch, Ellen och Jack
 

Nu får det vara färdigskrivet för denna gången, men ska vara uppe ett bra tag till - ska se VM-matchen Portugal-Tyskland vid midnatt. 
 
Kram!
Till top