jossansdaily.blogg.se

Jag heter Josefine och skriver om min vardag. Tycker om mat - både att äta och laga. Baka, läsa och träna är andra saker jag också gillar.

Studielov

Allmänt Permalink0
Hejsan!
 
Det är redan lördag och helg och det innebär att alla lektioner och föreläsningar är slut för denna terminen. Känns lite konstigt! Hade mina sista två lektioner igår, en labb och en prac. Nu har vi en veckas studielov innan examensperioden börjar. Jag har mitt första prov på fredag, då är det labbprov som gäller. Dagen efter det, på lördagen, är det prov i "health and illness in human populations". Efter det är det några dagars uppehåll, sedan har jag 3 prov tre dagar i rad. Blir intensivt! Under lovet blir det förstås en hel del plugg, men ska även försöka vila upp mig lite och vi kanske ska hitta på något kul någon av dagarna. 
 
Igår kväll så gjorde jag marinerad kycklig i ugn och klyftpotatis - blev jättegott! Första gången jag gjorde en egen marinad faktiskt! Efter det så bakade jag två mini-kladdkakor (blev inte så kladdiga dock, mer som chokladkaka, men gott var det i alla fall!). Vi hade problem med att vårt internet var väldigt segt igår, så vi kunde inte titta på film som vi hade tänkt. Istället kollade vi på två Fresh Prince avsnitt, går snabbare att ladda upp än en hel film. Dennis har även problem med ljudet på din dator - det funkade inte alls igår. Står att det är fel på ljudkortet, men vi lyckades inte fixa det igår. Hoppas att vi kan lösa det idag.
 
Jag kom förresten att tänka på att jag inte berättade något om hur det gick på dansworkshopen som jag var på förra veckan! Jag skrev ju att jag skulle gå på en workshop i latindans och det gjorde jag. Jag hade förväntat mig något zumba-liknande, med individuell dans, men det var salsa och chacha som gällde - pardans. Så fick dansa med en hel del olika killar! Men det var väldigt kul, fick lära mig grundstegen och det svängde gott! Jag träffade även lite folk som jag pratade med - bl.a. en tjej från Brasilien som var väldigt trevlig. Hon går också på UWA - hon gör ett utbytesår och ska stanna en termin till. Vi har haft kontakt efter det och i onsdags åt vi faktiskt lunch tillsammans och jag fick även träffa 3 av hennes kompisar då. Jättekul! Vi kankse även ska ses något denna veckan som kommer. Hoppas det, det hade varit kul! 
 
Här är en bild från dansworkshpen som jag tog.
 
 
Tjejen i mitten med svarta tights och rödaktig tröja är Adriane - tjejen från Brasilien - som får hjälp att öva på en snurr med en av instruktörerna. Det var en väldigt rolig kväll!
 
Nog skrivet för nu!
 
Ha en bra helg så hörs vi snart igen!
 
Kram!
Till top