jossansdaily.blogg.se

Jag heter Josefine och skriver om min vardag. Tycker om mat - både att äta och laga. Baka, läsa och träna är andra saker jag också gillar.

St George's Cathedral och Queens Gardens

Allmänt Permalink0
Hej!
 
Idag har jag varit inne och jobbat, sista gången innan eventet, som är på söndag morgon. Jag jobbade från 10-13 ungefär, vi hade möte om alla sista saker som måste ordnas, samt allas uppgifter under eventdagen - jag ska sitta vid vårt registreringsbord och hälsa gäster välkomna och bocka av deras namn, samt ge dem Road Ribbons (som rosa bandet, fast grå och som är en kampanj för trafiksäkerhet). Ska bli spännande! Dock måste jag upp tidigt på söndag, typ kl 6, för vi måste vara på plats och ställa ordning allt innan det börjar, kl 9. Har dock tur att Claire kan hämta upp mig med bil för det går inga bussar så tidigt på en söndag. 
 
Resten av dagen blir det plugg, samt kanske träna och sedan blir det tacos till middag ikväll, mums!
 
Igår kände vi för att åka in till stan och promenera runt lite och se lite saker som vi inte sett än. Först gick vi längs en mysig liten gata som vi inte har upptäckt innan, den kändes väldigt europeisk, med massa små butiker och caféer längs sidorna, jättemysigt. Mellan byggnaderna hängde stora julkransar.
 
 
Efter det så gick vi till en katedral. Perth har två kända katedraler, den vi gick till heter St Georges Cathedral. En väldigt fin katedral, byggd i tegelsten. Utanför fanns en staty, som vi fick reda på senare, skulle symbolisera St Georges lans/svärd när han dödade en drake. Det svarta längst ner ska föreställa draken - ondska, medan det vita ska stå för godhet - som att det goda vinner över det onda - fin symbolik, och fin staty.
 
 
 
 
 
 
Först gick vi runt och tittade lite själva, sedan pratade vi med en kvinna som satt vid butiksdelen av kyrkan där de sålde smycken och så, och hon visade oss runt i hela byggnaden, berättade massa intressanta fakta, historier och berättelser. De hade bl.a. en del för hyllning av soldater och folk som varit med i krig och där berättade hon om flera olika personers livsöden - väldigt intressant att höra. Hon var väldigt trevlig. Igår var det även en speciell dag - nämligen Remembrance Day, då man minns och hyllar soldater som gett sina liv i krig, framförallt Första Värdlskriget. Första Värdskriget slutade 11 november 1918, därav 11 november som minnesdag. Vi fick varsin remebrance poppy, en liten blomma i plast, tror det ska föreställa vallmo, som är en minnessymbol för Remenbrance Day, som man likt rosa bandet eller majblomman kan fästa på kavajslaget, tröjan eller liknande. 
 
Efter att vi hade varit där så promenerade vi bort till en park som vi inte varit i tidigare, Queens Gardens. Det var en fin park! Massa bänkar, planterade blomrabatter, konstgjorda vattendammar och broar. Och massa ankor förstås, älskar ankor!
 
 
 
 
 
Vi hade med oss kycklingsallad till lunch som vi satte oss på en bänk och åt, gott. Sedan promenerade vi runt där i parken en stund innan vi gick tillbaka. På vägen såg vi en resebyrå med massa broschyrer så vi gick dit och plockade på oss en massa för att få lite inspiration till vad vi kan hitta på här de sista veckorna, efter att proven är slut. 
 
Så, nu är det dags för lite plugg.
 
Ha det fint!
 
Till top