Bra dag

Hejhej!
 
Idag är jag glad! Gissa varför? Jo, för jag är ledig idag! Varför då? Jo, för igår hade jag min SISTA skoldag på ett bra tag. Nu är det bara slutproven kvar. Helt galet...
 
Gårdagen började med en aningen stressad och svettig Josefine som halvsprang bort till centrum för att handla kl 9 på morgonen. Vi handlade kvällen innan, men trodde att affären stängde kl 22, när den stängde kl 21, och vi kom dit typ kl 20.55 och tänkte att vi hade gott om tid. Öh, nej.. Så vi hann inte handla allt med andra ord. Nåja, det gick bra i alla fall och direkt när jag kom hem slängde jag in maten i kylen och hoppade på bussen in till skolan för att träffa Ellen från min grupp i hälsa och globalisering för att gå igenom presentationen som vi skulle ha senare under eftermiddagen. Mötte henne utanför Trinity, ett av collegen - var kul att få komma in och se hur hon hade det i sitt studentrum. Fick även träffa hennes moster (eller om det kanske var faster) som kom förbi för att lämna över födelsedagspreseter och se hennes rum. Hon var trevlig och frågade jätteintresserat var jag kom från och så. Det var kul!
 
När hon hade gått övade vi några gånger, sedan var jag tvungen att skynda bort till tennisplanerna för att ha min sista tennislektion - innebärandes bedömningselen. Var lite nervös innan, men själva bedömningen var upplagd så att det inte var så farligt - några forehand slag, några backhand och sist några servar. Fick in flera snygga slag och två servar som blev riktigt bra, blev förvånad själv, haha! Fick även tillbaka teoriprovet som vi haft för typ en månad sedan, som jag trodde gick uselt, men det hade det inte riktigt gjort - så det var ju bra!
 
Jag skyndade mig sedan in på en toa, bytte om från träningskläder (kan ju inte hålla en presentation för typ 60 pers i svettiga träningskläder...), smetade på lite foundation i mitt tomatröda nylle för att få till vad som ändå kunde föreställa "hudfärg". Lyckades helt ok. En banan slank också ner i tre nafs, snabba steg bort mot föreläsnigssalen - kom i tid! - kollade på 11 presentationer innan det var vår tur. Som nummer 12. Av 12. Yey. Men som man säger: man sparar det bästa till sist ;) Det gick i alla fall galant! Utan att vara partisk eller så, så var vår presentation väldigt bra - särskilt våra slides. Det är rätt tråkigt att kolla på en presentation med vit bakgrund och svart text i times new roman (som många hade) om man säger så.. Man kan väl lägga LITE mer energi på sin presentation. Jag och Ellen var nog även den enda gruppen som faktsikt höll oss till tiden 5 min - för alla anda grupper började alarmklockan ringa. Efter det var vi nöja och glada och tog en gruppbild utanför som minne. Fint!
 
Efter det åkte jag hem, tog det lite lungt, käkade, förberedde mat inför idag m.m. Sedan åkte jag in till skolan igen på kvällen för att se Dennis och hans lag spela semifinal i fotboll. Shit, vilken spännande match! Väldigt intensiv, jag stod och hoppade och ropade. Det var rätt jämnt i början - men sedan drog Reid Raiders ifrån och målgöraren Dan såg till att de vann! Så kul!!! Det innebär att det är final nästa onsdag - så det blir medalj oavsett, antingen guld eller silver! Så himla roligt - två medaljer på två säsonger. Inte illa! Såklart kul om det blir guld igen, men det återstår att se. Spännande!
 
Idag har jag tvättat, pluggat, strukit mm. Ska träna och laga mat också. Imorgon är det jobb. Inte så långt kvar till eventet nu - söndag den 16:e nov. Imorgon är det dessutom sista dagen för gästerna att svara på inbjudan, så vi borde imorgon veta hur många som kommer och därmed kunna beställa catering. Exciting! 
 
För övrigt är det halloween imorgon, så ska fråga om jag kan gå lite tidigare från jobbet för jag och Dennis hade tänkt gå på "End of semester show" - ett event på skolan med halloweentema. Det slutar kl 18, så hade varit kul att kunna komma dit en stund innan och kolla in det. Efter det ska vi hem till Julie, en fransyska från mitt frisbeelag - hon bjöd in oss på en halloweenfest hon ska ha. Hon bor jättenära skolan också, så vi kan gå dit direkt efter det. Jag visste inte riktigt vad jag skulle klä ut mig till, men så kom jag på att jag ju har en labbrock sedan förra terminen - så jag ska vara en "crazy scientist" tänkte jag! Labbrock, gummihandskar och lite creepy smink, kanske håret åt alla håll som om jag misslyckats med nåt experiment eller så, haha! 
 
Jisses vilket långt textinlägg det blev nu, hoppas ni orkade läsa det ändå! 
 
Bilder från halloween kommer upp till helgen. I brist på andra nytagna bilder så bjuder jag här på en fin strandbild. Så himla sugen på stand nu.. Förutom Rottnest (men då badade vi inte) har vi bara varit vid stranden en gång sedan vi kom tillbaka hit i slutet av juli. Men då var det rätt kallt eftersom det var vinter så vi badade inte. Det var i början av augusti tror jag, så nästan tre månader sedan. Shit alltså... Om det är fint väder på lördag så SKA vi åka till stranden!!!
 
Strand på Rottnest Island...
 
 
Ha det fiiiint! 

Pasta pesto

Halloj!
 
Allt rullar på som det ska. Idag åkte jag bara in till skolan vid 12 för att ha en muntlig tyska redovisning, sedan åkte jag hem. Var lite nervös innan, men det gick bra och jag och Sascha (man skulle vara i par) hade skrivit ett bra manus och övat in. Vi fick fina omdömen och feedback båda två, kul! Betygen på detta får vi nästa vecka. 
 
Igår var det också bara en kort dag i skolan, från 9-10.30, då hade jag min sista praktiska lektion i gymmet. Vi gick igenom olika stretch-tekniker, samt avslappningsövningar i slutet. Alla lämnade även in sina labbmanualer som vi fyllt i under terminen och Nat, läraren, rättade dem under lektionen så vi fick tillbaka dem innan vi gick hem - fick full pott - inte så illa! 
 
På kvällen var det frisbee match - delfinal. Det var en himla kul match att spela och högt tempo. Jämnt var det också. Tyvärr förlorade vi med en poäng precis i sista studen - kändes lite trist för annars hade vi fått spela final nästa vecka. Lite surt kändes det också, för jag var så nära att göra poäng i slutet - fick en passning långt ifrån och var inne i målområdet, sprang så fort jag kunde men hann inte ta den innan en motståndare bröt passningen. Kändes SURT! Annars hade vi fått spela final... Nåja, vi får ändå spela nästa måndag om att hamna på antingen 3:e eller 4:e plats - hoppas att vi kan vinna den matchen i alla fall, det hade varit kul!
 
Nu imorgon har jag min sista skoldag innan slutproven - först tennis och då är det bedömning som gäller, så hoppas att jag kan få in den där jäkla serven rätt! Efter det är det presentation om malaria i Nigeria. Pluggar och övar på det jag ska säga inför imorgon nu idag.
 
Nåt annat kul jag har att berätta: igår gjorde jag pasta med pesto! För första gången! Vi pratade för ett tag sedan om att det skulle vara kul att testa, men pesto är ju baserat på nötter - men jag kollade upp ett recept där man kunde ersätta nötterna med solrosfrön. Så jag mixade solrosfrön med basilika, vitlök, olivolja, salt och vatten. Vet ju inte hur pesto "ska" smaka, men tyckte det blev väldigt gott! Det tyckte Dennis med. Och mättande också. 
 
 
Nu ska jag göra nytta! Ha det fint!
 
Kramkram
 

Swan Festival of Lights

Nu är det redan söndag, och helgen har blivit (och ska även idag bli) en plugghelg. Uppsatsskrivning för Dennis del och övning inför olika presentationer för mig. Men igår kväll gjorde vi något roligt i alla fall. Man måste ju avbryta pluggandet med nåt kul då och då! Vi åkte in till stan och promenerade till Langley Park, längs Swan River där det var en festival, festival of lights. Man kan väl säga att det var en kulturell sådan, med massa olika dans -och musikuppträdanden från olika kulturer. Man kunde även köpa mat, mestadels från Indien och så kunde man köpa fina färgglada saris (folkdräkt) och smycken och annat. Det var väldigt mysigt och intessant att bara promenera runt och titta på det som fanns. Sedan hade de även något helt annat: kamelridning! Vi red inte, men vi gick fram och tittade flera gånger, så himla fina djur!
 
 
Med tanke på att det var mörkt och att kamelerna rörde sig en hel del så blev det flesta bilderna suddiga, men denna blev rätt bra! Det var tre stycken kameler, och en man som ledde dem medan folk satt på ryggen och fick åka med. Såg väldigt skoj ut! Blir kanske att vi gör det, för dessa kameler kom från en kamelfarm utanför Perth dit man kan åka och få en längre tur, för detta tog bara kanske 5-10 minuter. Vi får se, men det hade varit kul i alla fall.
 
Efter det så satte vi oss och tittade på uppträdandena på scenen. Väldigt spännande, intressant och kul!
 
Indisk folkdans. Färgglatt! Påminde mig om filmen Bombay dreams.
 
Nya Zeeländska Maorier i någon typ av kringsförberedande ritualliknande dans.
 
Inte helt säker på vad detta var, men någon typ av asiatisk dans.
 

Det var många fler uppträdanden, men tog inte bilder på alla. Efter alla uppträdanden och aningen försenat (typ en timme!) så var det avslutande fyrverkerier. Välidgt fint! Älskar fyrverkerier. Återigen svårt att få bra bilder, men här är två i alla fall.
 
 
 
Efter det var vi verkligen vrålhungriga, för klockan var typ 22 så vi gick till ett ställe som var öppet och käkade mat, gott! Sedan åkte vi hem och var trötta, men trodde inte att vi var så trötta att vi skulle somna för vi hade bara lagt oss i sängen för att "vila". Mm, jo precis.. Fick gå upp och borsta tänderna och ta ur linserna efter att ha somnat till, sedan kunde jag lägga mig och sova på riktigt.
 
Nu idag är det träning och plugg som väntar. För min del är det bara måndag, tisdag och onsdag kvar i skolan - sedan är det studielov och sedan prov. Kan inte fatta det!
 
Hoppas att ni har en fin helg!
 
Kramkram
 
 

Frisbee

Hej hopp!
 
Idag är jag lite glad för jag behövde inte åka till skolan - visade sig att min sista "running-prac" var förra tisdagen, så idag hade jag bara två föreläsningar, med genomgångar av det vi gått igenom under terminen - så de kan jag gott sitta här hemma och titta på online. Gött! Vad ska jag mer hinna med idag då? Tja, jag har kört ett stor-röj i köket som såg ut som ett bombnedslag. Fram med diskhandskar och svamp och gnugga bort alla äckelpäckel-fläckar överallt. Gjorde det mest för min egen wellbeing, för orkar inte gå in i ett kök och börja må dåligt över hur det ser ut. Men gjorde det lite för att Dennis ska ha hit en kompis idag också, som heter Jad - de ska filma en film där de spelar maffia till sin italienska kurs. Tror den kommer att bli riktigt bra! Tänkte hinna träna idag också och plugga. Kan inte fatta att det bara är denna och nästa vecka kvar, sedan en veckas lov och sen slutprov. Shit va fort det gåååår.
 
Kommer ha tre viktiga "inlämnings-grejer" nästa vecka: 1) min labbmanual i en av sportkurserna ska in på måndag så den måste fyllas i och göras klar 2) ett rollspel i tyska på tisdag med en annan tjej där vi ska spela upp en konversation som vi själva skrivit om ett besök hos en läkare 3) en presentation på onsdag i "hälsa och globalisering" där jag är en av två ur vår grupp på fem pers som ska presentera malaria i Nigeria. Inte för att ni kanske är jätteintresserade av att veta exakt vad jag har för grejer att göra i skolan, det var mest för att påminna mig själv om vad som ska göras, hehe. Men har väldigt lite saker att hinna klart om man jämför med Dennis i alla fall. Han har typ fyra olika uppsatser som ska in...
 
Så, det var lite om det i alla fall. Tänkte egentligen skriva om igår: jag var i skolan från kl 11 då jag hade tyska och efter det satt jag och skrev manus i typ 2,5 timme. Sen lunch, sedan ett CXWORKZ-pass på uni-gymmet (ingår att jag måste göra det i en av mina sport-kurser). Sedan blev det plugg fram till på kvällen då det var frisbee. Nästa sista matchen var det. I vanliga fall är det alltid många avbytare men igår var det bara tre tjejer, jag och två till och eftersom det är mixade lag måste det alltid vara minst tre tjejer på plan - så vi fick spela hela matchen! Det var väldigt kul att få spela så mycket! Men lite trött blev man allt ändå. Nåt roligt som hände var att jag gjorde poäng!! Yey, blev jätteglad och stolt. Det var väldigt jämnt i matchen men tyvärr förlorade vi med en poäng i slutet, 6-5 tror jag det blev. Kändes lite trist, för det var bara för att det andra laget bytte in två spelare från division 1 (vi spelar div 3) som var jättebra, annars hade vi vunnit. Men det var kul i alla fall! Dennis var där också, och han filmade för jag ville gärna ha lite film på någon match jag spelat under terminen. Nästa vecka blir sista matchen. 
 
Nå ja, nu ska jag plugga lite, vi hörs! 

Mysig helg

Hej på er!
 
Igår var en rätt så lugn dag, vi tränade på gymmet, handlade mat och pluggade. Men helt okej ändå! På kvällen hade vi det mysigt med först - god middag i form av spagetti med köttfärssås medan vi kollade på lite olika TED x Talks. Vi såg bl.a. en man som seriöst var snabbare på att räkna än en miniräknare, så himla häftigt! Han kunde ta femsiffriga tal i kvadrat och räkna ut dem i huvudet, helt sjukt...
 
 
Efter det så kollade vi i alla fall på film, det blev The Adventures of Babysitting. En väldigt kul, spännande och äventyrsliknande ungsomsfilm. Till den blev det massa mums att smaska på. Först blev det....
 
 
...Jordgubbar med mörk choklad. Såååå gott! Lite senare under filmen blev det...
 
 
Mango- och spenatsmoothie. Läcker färg va? Och gott! Sist men inte minst blev det något som jag bakat och som jag har varit sugen på sååå himla länge, nämligen...
 
 
Blåbärspaj! Det är ju typ det godaste som finns. Med glass! 
 
 
Mums mums. Filmen var bra och tilltugget var gott - alltså en lyckad kväll!
 
Idag blev det gym och plugg, sedan åkte vi till Morley. Jag skulle lämna tillbaka en tröja jag köpt och så gick vi på bio. De hade specialpris denna helgen och vi ville se The Judge, så det gjorde vi. Filmen var bra. Lite surt bara att det satt några griniga tanter bredvid oss, för när vi skulle öppna våra popcorn, som vi poppat hemma och tagit med så sa den ena rätt högt till en anna "Why do they have to make so much noise". Jahopp, förlåt för att man vill käka sina popcorn liksom. Kände mig jätteobekväm och försökte sitta tyst som en mus. Men annars var det kul att gå på bio.
 
Nu ikväll ska jag kolla igenom en tyska uppgift som jag skrivit som ska in imorgon, inget annat är planerat innan läggdags. Imorgon börjar jag vid 11, men det blir en lång dag för ska inte åka hem när jag slutat utan stanna kvar och spela frisbee på kvällen. Det är näst sista matchen för säsongen. Dennis ska komma och kolla också och filma lite - kan va kul att ha något inspelat på film från när jag spelar frisbee. 
 
Hoppas att ni har haft en fin helg!

Lukas

Igår fick jag det väldigt tråkiga beskedet av pappa att Lukas har dött. Jag blev verkligen jätteledsen. Han har varit en del av vår familj i 7 år och jag tyckte så mycket om honom. "Det är ju bara en fågel", kanske man tänker - men nej, man får en personlig relation även med ett litet djur.
 
Han var så mysig och go, mjuk och fin. Vackra färger, roliga beteenden och ljud. Jag kommer verkligen att sakna den lilla krabaten något oerhört. Är ju van vid att han kvittrar och kuttrar - det är ett hemtrevligt ljud. Det kommer kännas konstigt och tomt att komma hem och så är han inte där. Det känns så tråkigt att jag inte fick se honom den sista tiden - men jag är glad att jag var hemma i somras och fick mysa med honom.
 
Samtidigt vet jag att han varit dålig i flera veckor och jag är glad över att jag fick reda på det så att det inte kom helt och hållet som en chock. Jag förstår att han måste mått väldigt dåligt stackarn, förmodligen en lunginflammation eller annan inflammation eftersom han hade svårt att andas, inte kvittrade och inte åt. Så det är skönt att veta att han inte behöver lida mer. Inte ha ont mer och plågas. Veterinären kunde inte gjort något med en så gammal undulat. De blir oftast runt 6-8 år, vissa kan bli upp til 10-15 år men det är mer ovanligt.
 
Vi har fått fina år tillsammans. Jag tror att han hade ett bra liv som undulat, han hade en kompis och han har fått vara ute och flyga väldigt ofta om man jämför med många andra undulater. 
 
 
Det är väldigt tråkigt, särskilt att få ett sådant besked när man inte är hemma utan långt borta. Hade velat krama om familjen. Men nu blev han sjuk och det är väldigt synd, men det är tyvärr inte mycket att göra åt det. Jag hoppas att han är på ett bättre ställe nu.
 
Jag brukar tänka på Lukas och Lemon varje gång jag hör papegojor här nere. Brukar sakna mina små goingar då. Jag kommer alltid att komma ihåg Lukas och jag har många fina minnen av honom, även bilder och filmer.
 
När man dör finns man ändå kvar - i tankarna hos de som älskade en. Oavsett om det är människor eller djur. 
 
 
 
 
 
 
 

Morley Galleria

Hejhej!
 
Det blev inte att vi åkte till Morley i lördags, utan istället var vi och handlade mat, tränade på gymmet och hade en mysig dag hemma med att greja och dona. Tvätta, vädra, diska och sånt. På kvällen tog vi en liten promenad, sedan gjorde jag skinkrisotto till middag. 
 
 
Dennis hade ordnat med musik, tända ljus och dukat, så det blev en stämningsfull middag. Gott var det också! Medan jag lagade middag så bakade jag även. Vi har massa kokos som vi köpte för ett tag sedan, och jag tänkte att jag ville göra något med det, så fick bli kokostoppar. Det var svårt att hitta recept utan ägg, men testade ett i alla fall, och det blev helt okej. Inte toppiga direkt och så blev de brända i kanterna för jag hade dem inne för länge (denna ugnen är väldigt varm så det är svårt att veta med tiden), men det fick jag skrapa bort. Annars blev de väldigt goda! Efter middagen kollade vi på Ace Ventura - Pet Detective, med Jim Carrey. Vi hade bara sett tvåan innan, så nu kollade vi på ettan. Alltså den mannen är verkligen speciell, så himla rolig! Skrattade gott!
 
Igår gick jag upp och gjorde scones till frukost. Hade pratat om att det skulle vara gott till frukost, för det var ett tag sedan och det passar ju så bra att göra på helgen när man inte har bråttom på morgonen.
 
 
 
 
Varm choklad blev det också...
 
 
En riktigt god frukost! Älskar verkligen scones. Särskilt de "onyttiga", med sylt eller honung på, hehe. Det är så mättande med scones också, det är bra. När vi hade ätit så tog vi det lugnt en stund, sedan tog vi bussen till Morley Galleria - jag behövde tå tag i ny handtvål på The Body Shop för min är snart slut. Kan inte köpa de 1 dollars billiga i mataffären, mina händer torkar ut på nolltid, inte bra. Vi var också på jakt efter en bikini - vill gärna ha en ny nu till badsäsongen som (förhoppningsvis!!) börjar snart. Känns trist om jag skulle ha varit i Australien i ett år och inte ens ha köpt badkläder. Jag hittade i alla fall en svart bikini som jag tyckte om, bra pris var det också - 30 dollar för både överdel och underdel (typ som ett 199 kr erbjudande). Med tanke på att t.ex. Ripcurl och Billabong, surfmärkena här som vi också kollade på, har badkläder som kostar minst det dubbla, om inte till och med det tredubbla eller mer.... Så jag var nöjd!
 
 
Nu idag har det varit skola och sedan frisbee för min del på kvällen. Det var kul att spela och det kändes som att vi spelade bra, ändå förlorade vi med 8-4 eller nåt. Nåja. Nu är det inte många matcher kvar på säsongen, nästa vecka och sedan är det finaler. Tiden går fort. 
 
När jag kom hem hade Dennis fixat tonfisksallad till oss, vi båda var vrålhungriga och det smakade jättegott! Nu ska jag strax plocka undan efter maten, sedan ska vi nog lägga oss rätt så snart.
 
Imorgon ska vi kanske gå på bio tillsammans med Jack. Vi vill se The Judge och eftersom det är extrapris på tisdagar så tänkte vi att vi kanske kan gå imorgon på kvällen, men det beror lite på om Jack behöver plugga, så vi får se. Men det hade varit kul i alla fall!
 
Ha det fint!
 
 
 

Mysig vecka

Hej på er!
 
Denna veckan har flugit iväg, det är redan lördag. Hur som helst så har det varit lite mysiga saker som hänt som jag tänkte dela med mig av.
 
I måndags kväll spelade jag frisbee igen, efter uppehåll i och med lovet och plugg. Det var kul! Vi varken vann eller förlorade, utan spelade lika, vilket kändes helt okej. När jag kom hem hade Dennis gjort middag.
 
 
Mmm, så gott det var! Honungsmarinerad lax och klyftpotatis. Namnam!
 
I onsdags hade jag i uppgift att lämna in ett grupparbete som skulle vara inne kl 12, och jag lämnade in det i tid. Kändes gött att se papprena förvinna in i lådan. Efter det var det skola, sedan stannade jag hela dagen för att se Dennis spela fotboll på kvällen. Jag pluggade på biblioteket. Sedan gick jag ner till Swan River, satte mig vid en bänk och åt medan jag tittade på fyra svanar. Inte så illa.
 
 
Sedan kom fyra kajakpaddlare förbi också. När jag hade ätit så läste jag en bok. Man kan ju ha en sämre eftermiddag om man säger så.
 
När det blev för kallt och när det var dags för Dennis att spela så gick jag tillbaka upp till skolan och kollade. Det var en kul match att se, väldigt intensiv. Synd att många tar det för seriöst bara, och knuffas och armbågas och knäas så att andra skadas. Dennis har en rätt stor bula bredvid knäet på grund av det. Väldigt onödigt att hålla på sådär.
 
Hur som helst, matchen gick bra och de vann, och Dennis gjorde ett mål! Yey!
Efter matchen gick jag till bibblan igen, pluggade lite, surfade på nätet och lite annat, sedan åkte vi hem tillsammans.
 
I torsdags så var det en helt okej skoldag och när vi båda hade slutat så möttes vi upp och promenerade till Kings Park. Där la vi oss på en filt i eftermiddagssolen och njöt i över en timme! Jättehärligt! (Tyckte jag i alla fall, Dennis somnade i någon konstig ställning och hade ont när han vaknade, hehe). Mysigt var det i alla fall. Vi fick även syn på en söt ankfamilj, med 6 små ungar.
 
 
Vi gick sedan tillbaka till skolan, för det skulle nämligen vara ett event på kvällen - Spring Festival. Massa olika matstånd där man kunde köpa olika typer av mat och så en scen med olika uppträdanden. Vi köpte varsin "potatis-skruv" - det var typ som pommes fast på pinne (och väldigt fett!) Men det var gott!
 
 
Dennis köpte även vårrullar, och så köpte vi koreanska (tror jag att det var) kyckligvingar. De var också väldigt goda tyckte jag, men feta. Så det blev fet mat till middag, men det är okej ibland! Vi satte oss sedan på vår filt framför scenen och kollade på lite uppträdanden. Det var bl.a. orkester, dans och även karate som visades upp.

 
Det var mycket folk på eventet, mer än jag hade trott. Men det var väldigt kul att gå dit! Vi träffade lite folk vi kände också som vi pratade lite med, skoj!
 
 
Vi stannade inte hela kvällen till kl 10 för vi var lite trötta och kalla, men vi var där i någon timme i alla fall. 
 
När vi kom hem fick det bli en varm kopp te - ingefära, citron och honung. 
 
 
Igår jobbade jag och det gick bra, kom hem typ kl 5. Då blev det mellanmål och kolla på EM-kval matchen mellan Sverige och Ryssland som hade gått dagen innan. Som tur var förlorade vi inte i alla fall. Med tanke på att Ryssland var väldigt "på" och lika gärna hade kunnat vinna, för de hade flera chanser som de sabbade, så kom vi bra undan med en match som spelades lika. 
 
Efter det blev det tacos till middag och en chill kväll. Blev ingen film eftersom vi sett matchen, hade blivit för mycket skärm.
 
Idag ska vi nog åka till Gallerian i Morley och försöka få tag i lite grejer. Blir träning och handla mat också. 
 
Ha en fin helg!
 
Kramkram
 

Klättring och "Hot-pot"

Hej på er!
 
I fredags eftermiddag så tog jag bussen till Bayswater tågstation för att möta Katie och promenera till the Hangout, ett ställe för inomhusklättring. Har aldrig klättrat innan och jag och Katie har pratat typ hela terminen om att göra det tillsammans, så det var jättekul att det blev av nu under lovet!
 
 
Det var en stor lokal, med olika klätterväggar längs alla väggar. Det var olika svårighetsgrad på väggarna, så man kunde börja på en låg nivå och jobba sig mot svårare väggar. Vissa hade lutning också, som gjorde det ännu svårare. Men det gick bra för både mig och Katie, vi var duktiga!

 
Jag bad Katie ta lite bilder på mig när jag skulle klättra. 
 
 
 
 
 
Det var jättekul att klättra och vi höll på i typ 2 timmar, sedan orkade vi inte mer. Då hade vi testat på många olika svårighetsgrader och även kört några lättare väggar och tagit tiden på hur fort vi kunde komma upp. Katies mamma hämtade oss med bil så att vi skulle slippa gå i mörkret. Hon körde mig hem, schysst! 
 
När jag kom hem så hade Jack förberett middag till sig, mig och Dennis. Han har pratat om att visa oss en kinesisk rätt som kallas "hot-pot" under lovet och frågade oss om det passade bra då, och det gjorde det. Väldigt roligt initiativ av honom! Jag hade inga direkt förväntningar innan eftersom jag inte ätit det förut, men det var riktigt gott! Vi hade en gryta på bordet med kokande vatten, och så la man bara i det man ville ha så att det fick kokas och så kunde man lägga i mer saker medan tiden gick. Det slutade med att vi hade middag i typ 2 timmar och åt allt från fläsk, lamm, sötpotatis, potatis, olika typer av tofu, grönsaker och nudlar. Oj oj oj vad mätt man var efteråt! 
 
 
 
 
Det var verkligen trevligt att äta middag tillsammans och få ett kulturellt utbyte. Väldigt gott var det också som sagt! Nu får jag och Dennis fundera ut något gott europeiskt att laga och bjuda på, det hade varit kul. 
 
Efter middagen kollade vi på stand-up komedi med David Batra - hans show "Det var väl tråkigt". Jag höll på att skratta ihjäl mig, så himla roligt! Ni måste se den! Helt på min nivå, han skämtar bland annat om lappar som svenskar ofta skriver när de är arga. Höll på att kikna av skratt!
 
Igår var en slapp-dag. Inget särskilt planerat förutom att träna på gymmet, vilket var riktigt gött! Lite plugg blev det också, samt städning av rummet. Bytte lakan gjorde jag också på kvällen, kändes väldigt fräscht och skönt. Vi kollade på filmen Gökboet, en bra film med Jack Nicholson. Handlar om ett mentalsjukhus - och kan väl bara säga att det verkar som om man kan bli mentalt sjuk av att vara på ett mentalsjukhus om man nu var frisk innan. Man höll nästan på att få fnatt själv bara av att kolla på filmen. Bra var den i alla fall!
 
Nu idag är det sista dagen på lovet - vad fort det har gått! Samtidigt har vi hunnit med massa saker, vilket är väldigt kul! Så jag är riktigt nöjd med lovet. Det är inte så lång tid kvar av skolan heller. 3-4 veckor med undervisning, sedan en veckas plugg-lov sedan slutprov. Tiden går fort! Vi har fått våra tider och datum för slutproven nu också, så det känns skönt! Mina 4 olika prov kommer att vara mellan 10-18 november. Så efter det är det semester för mig!
 
Idag blir det plugga, träna och skypa. Imorgon är det back to business som gäller.
 
Ha det fint!
 
Kraaam
 
 
 
 

Cohunu Koala Park

Igår så gjorde vi en till utflykt, till en djurpark. Den var inte så jättestor, men hade många australienska djur och är om inte det enda stället runt Perth där man kan se koalor, så ett av få i alla fall.
 
Vi steg upp och åkte iväg strax efter kl 9, tog buss, tåg, buss igen och gick därfifrån till parken. Tog ca 1,5 timme. Att man kan vara i samma stad efter att ha åkt tåg i över en halvtimme och buss både innan och efter det säger ju att det är en ganska stor stad till ytan om man säger så.
 
Det var en väldigt mysig djurpark, där många av djuren gick runt fritt bland människorna, bl.a. gäss, påfåglar, hästar och emus. Man kunde även gå in i hägn där det fanns wallabys, kängurur och hjortar. 
 
Här kommer en bildbomb med blandade bilder från dagen.
 
Vit kakadua som kunde säga "Hello"
 
Myrpiggsvin - finns bara här i Australien tror jag - och ödlor
 
Söt liten häst, eller är det kanske en ponny?
 
Kookaburras - kända aussie fåglar
 
Dennis klappar liten söt häst
 
En emu som gick runt löst i parken
 
En struts - den gick dock inte löst och tack för det, för den verkade ha aggressionsproblem...
 
Wallabys - som mini-kängurus fast en helt egen art
 
 Kängurumamma med unge
 
Dennis klappar en hjort av något slag
 
... och en känguru
 
Jag med!
 
Och en annan hjort
 
Pelikaner - riktigt stora i verkligheten!
 
Påfågelhanne som visar upp sig - fanns massor av dem i parken...
 
 Koalor!!
 
Skönaste sovställningen ever??
 
De kan sova upp till 20 timmar om dagen - det märks!
 
En åsna som kliar en häst
 
En dingo
 
Två lamor som vilar i skuggan under träden
 
När vi hade gått runt ett bra tag i parken, klappat djur, ätit lunch och köpt varsin glass så ville vi se koalorna en gång till innan vi skulle bege oss hemåt. När vi kom dit, så var det en dam som jobbade där, som var inne hos koalorna, som frågade om jag ville att hon skulle ta några närbilder. Och det ville jag ju såklart! Väldigt gulligt av henne! Så jag gav henne kameran och hon promenerade runt och pratade med koalorna, kramade och pussade dem och tog lite foton.
 
 
 
Dagens sista och sötaste bild kommer här!
 
 
 
Så himla urgulliga är dessa små trötta, gosiga, nalleliknande krabaterna.
 
Vi åkte hem efter det, nöjda och glada. Till middagen blev det hemmagjord pizza - det var ett tag sedan nu och det är så himla gott! Sedan kollade vi på Bambi och jag somnade nästan för jag var så trött av någon anledning. 
 
Nu idag har det blivit lite plugg, stryka tvätt, maila, och snart är det lunch - sedan ska jag åka och klättra!
 
Hej så länge!
 

John Forrest National Park

Igår gjorde vi en heldagsutflykt till en nationalpark utanför Perth. Vi steg upp tidigt, gjorde ordning oss och tog bussen strax efter kl 9. Med buss, tåg, sedan buss igen och sist till fots kom vi till parken. Det var en bit att gå från bussen, men vi är vana fotgängare så det gick bra. När vi kom till entrén gick vi på toa innan vi skulle vandra ivåg, och medan jag var på toa fick Dennis tydligen syn på en gigantisk ödla, typ en meter lång. Han hann inte fota den dock. Vi tror att det var en Goanna, vilket är en av de största i världen. Lite surt att jag inte hann se den, men men, inget att göra åt det. Coolt i alla fall!
 
Efter det promenerade vi runt i olika slingor i parken, bl.a. runt en sjö, sedan till två olika vattenfall.
Först ut kom slingan runt sjön. 
 
 
Såhär såg bushterrängen ut...
 
 
När vi kom tillbaka till entrén där det fanns en servering, satte vi oss på baksidan där det fanns bord för att äta våra kycklingwraps till lunch. Där fick vi syn på massa kängurur!
 
 
 
Så himla fina var de! Flera av honorna hade ungar i sin pung också, t.ex. den ena på bilden ovan. Vi satt och åt bara några meter från dem, precis som de andra som också åt, kändes jättehäftigt! Sen fick vi besök av dessa filurer också:
 
 
 
Det var tre stycken gojjor som var hungriga, och några andra människor som var där slängde lite mat till dem. De flög och landade på alla borden och gick runt och kikade efter mat, gulliga var de!
När vi hade ätit gick vi för att se det första vattenfallet, Hovea Falls. Det var någon kilometer dit.
 
 
 
 
Vacker natur och fint vattenfall. 
 
Vi traskade vidare, åt andra hållet, flera kilometer och kom till National Park Falls, ett annat vattenfall.
 
 
 
 
Också detta vattenfall var ett rätt så stort, det var fräckt att se! En kort stund efter att Dennis tog bilden ovan på mig, så ramlade jag när jag skulle försöka ta mig ner en bit och missbedömde avståndet lite. Så jag ramlade ner, rätt så förvånad och har nu ett skrapsår på höger vad, ett blåmärke på låret och lite skrapsår i handflatan. Men det gick bra, kunde varit värre och lite skrapsår gör inget. 
 
 
Vi gick ner längs en stig istället, för att se fallet nedanifrån. Sedan kände vi oss nöjda med dagen och gick tillbaka till entrén och sedan vidare tillbaka till bussen. En ganska lång sträcka. När vi kom till busshållplatsen kom bussen efter mindre än 1 minut, hade vi missat den hade vi fått vänta i en timme. Men nu hann vi den. Tur? Sannolikhet? Jag vill ju i alla fall tro att någon var på vår sida då så att säga! Sånt händer inte bara av sig självt. 
 
När vi kom hem var vi rätt så trötta efter mycket promenerande och en lång dag. 
 
Det blev fisk och rotmos till middag, mums!
 
 
Vi kollade på stand-up komedi på datan och till efterrätt blev det exotisk fruktsallad med melon, äpple, kiwi och jordgubbar, himmelskt gott!
 
 
Det var gårdagen det. En härlig utflykt och perfekt för oss som älskar att röra på oss!
 
Idag har vi också varit på utflykt! Men det orkar jag inte skriva om nu också, så det får bli imorgon eller under helgen. Nåt att se fram emot! Kan avslöja att det har med koalor att göra...
 
Imorgon ska jag göra nåt annat kul: jag ska med Katie och klättra på eftermiddagen! Ska bli skoj.
 
Ha det nu fint så hörs vi snart igen. 
 
 

jossansdaily.blogg.se

Jag heter Josefine och skriver om min vardag som fysioterapeutstudent. Går just nu termin två och stortrivs! Tycker om mat - både att äta och laga. Baka, läsa och träna är andra saker jag också gillar.

RSS 2.0