jossansdaily.blogg.se

Jag heter Josefine och skriver om min vardag. Tycker om mat - både att äta och laga. Baka, läsa och träna är andra saker jag också gillar.

Bra dag

Allmänt Permalink0
Hejhej!
 
Idag är jag glad! Gissa varför? Jo, för jag är ledig idag! Varför då? Jo, för igår hade jag min SISTA skoldag på ett bra tag. Nu är det bara slutproven kvar. Helt galet...
 
Gårdagen började med en aningen stressad och svettig Josefine som halvsprang bort till centrum för att handla kl 9 på morgonen. Vi handlade kvällen innan, men trodde att affären stängde kl 22, när den stängde kl 21, och vi kom dit typ kl 20.55 och tänkte att vi hade gott om tid. Öh, nej.. Så vi hann inte handla allt med andra ord. Nåja, det gick bra i alla fall och direkt när jag kom hem slängde jag in maten i kylen och hoppade på bussen in till skolan för att träffa Ellen från min grupp i hälsa och globalisering för att gå igenom presentationen som vi skulle ha senare under eftermiddagen. Mötte henne utanför Trinity, ett av collegen - var kul att få komma in och se hur hon hade det i sitt studentrum. Fick även träffa hennes moster (eller om det kanske var faster) som kom förbi för att lämna över födelsedagspreseter och se hennes rum. Hon var trevlig och frågade jätteintresserat var jag kom från och så. Det var kul!
 
När hon hade gått övade vi några gånger, sedan var jag tvungen att skynda bort till tennisplanerna för att ha min sista tennislektion - innebärandes bedömningselen. Var lite nervös innan, men själva bedömningen var upplagd så att det inte var så farligt - några forehand slag, några backhand och sist några servar. Fick in flera snygga slag och två servar som blev riktigt bra, blev förvånad själv, haha! Fick även tillbaka teoriprovet som vi haft för typ en månad sedan, som jag trodde gick uselt, men det hade det inte riktigt gjort - så det var ju bra!
 
Jag skyndade mig sedan in på en toa, bytte om från träningskläder (kan ju inte hålla en presentation för typ 60 pers i svettiga träningskläder...), smetade på lite foundation i mitt tomatröda nylle för att få till vad som ändå kunde föreställa "hudfärg". Lyckades helt ok. En banan slank också ner i tre nafs, snabba steg bort mot föreläsnigssalen - kom i tid! - kollade på 11 presentationer innan det var vår tur. Som nummer 12. Av 12. Yey. Men som man säger: man sparar det bästa till sist ;) Det gick i alla fall galant! Utan att vara partisk eller så, så var vår presentation väldigt bra - särskilt våra slides. Det är rätt tråkigt att kolla på en presentation med vit bakgrund och svart text i times new roman (som många hade) om man säger så.. Man kan väl lägga LITE mer energi på sin presentation. Jag och Ellen var nog även den enda gruppen som faktsikt höll oss till tiden 5 min - för alla anda grupper började alarmklockan ringa. Efter det var vi nöja och glada och tog en gruppbild utanför som minne. Fint!
 
Efter det åkte jag hem, tog det lite lungt, käkade, förberedde mat inför idag m.m. Sedan åkte jag in till skolan igen på kvällen för att se Dennis och hans lag spela semifinal i fotboll. Shit, vilken spännande match! Väldigt intensiv, jag stod och hoppade och ropade. Det var rätt jämnt i början - men sedan drog Reid Raiders ifrån och målgöraren Dan såg till att de vann! Så kul!!! Det innebär att det är final nästa onsdag - så det blir medalj oavsett, antingen guld eller silver! Så himla roligt - två medaljer på två säsonger. Inte illa! Såklart kul om det blir guld igen, men det återstår att se. Spännande!
 
Idag har jag tvättat, pluggat, strukit mm. Ska träna och laga mat också. Imorgon är det jobb. Inte så långt kvar till eventet nu - söndag den 16:e nov. Imorgon är det dessutom sista dagen för gästerna att svara på inbjudan, så vi borde imorgon veta hur många som kommer och därmed kunna beställa catering. Exciting! 
 
För övrigt är det halloween imorgon, så ska fråga om jag kan gå lite tidigare från jobbet för jag och Dennis hade tänkt gå på "End of semester show" - ett event på skolan med halloweentema. Det slutar kl 18, så hade varit kul att kunna komma dit en stund innan och kolla in det. Efter det ska vi hem till Julie, en fransyska från mitt frisbeelag - hon bjöd in oss på en halloweenfest hon ska ha. Hon bor jättenära skolan också, så vi kan gå dit direkt efter det. Jag visste inte riktigt vad jag skulle klä ut mig till, men så kom jag på att jag ju har en labbrock sedan förra terminen - så jag ska vara en "crazy scientist" tänkte jag! Labbrock, gummihandskar och lite creepy smink, kanske håret åt alla håll som om jag misslyckats med nåt experiment eller så, haha! 
 
Jisses vilket långt textinlägg det blev nu, hoppas ni orkade läsa det ändå! 
 
Bilder från halloween kommer upp till helgen. I brist på andra nytagna bilder så bjuder jag här på en fin strandbild. Så himla sugen på stand nu.. Förutom Rottnest (men då badade vi inte) har vi bara varit vid stranden en gång sedan vi kom tillbaka hit i slutet av juli. Men då var det rätt kallt eftersom det var vinter så vi badade inte. Det var i början av augusti tror jag, så nästan tre månader sedan. Shit alltså... Om det är fint väder på lördag så SKA vi åka till stranden!!!
 
Strand på Rottnest Island...
 
 
Ha det fiiiint! 

Pasta pesto

Allmänt Permalink0
Halloj!
 
Allt rullar på som det ska. Idag åkte jag bara in till skolan vid 12 för att ha en muntlig tyska redovisning, sedan åkte jag hem. Var lite nervös innan, men det gick bra och jag och Sascha (man skulle vara i par) hade skrivit ett bra manus och övat in. Vi fick fina omdömen och feedback båda två, kul! Betygen på detta får vi nästa vecka. 
 
Igår var det också bara en kort dag i skolan, från 9-10.30, då hade jag min sista praktiska lektion i gymmet. Vi gick igenom olika stretch-tekniker, samt avslappningsövningar i slutet. Alla lämnade även in sina labbmanualer som vi fyllt i under terminen och Nat, läraren, rättade dem under lektionen så vi fick tillbaka dem innan vi gick hem - fick full pott - inte så illa! 
 
På kvällen var det frisbee match - delfinal. Det var en himla kul match att spela och högt tempo. Jämnt var det också. Tyvärr förlorade vi med en poäng precis i sista studen - kändes lite trist för annars hade vi fått spela final nästa vecka. Lite surt kändes det också, för jag var så nära att göra poäng i slutet - fick en passning långt ifrån och var inne i målområdet, sprang så fort jag kunde men hann inte ta den innan en motståndare bröt passningen. Kändes SURT! Annars hade vi fått spela final... Nåja, vi får ändå spela nästa måndag om att hamna på antingen 3:e eller 4:e plats - hoppas att vi kan vinna den matchen i alla fall, det hade varit kul!
 
Nu imorgon har jag min sista skoldag innan slutproven - först tennis och då är det bedömning som gäller, så hoppas att jag kan få in den där jäkla serven rätt! Efter det är det presentation om malaria i Nigeria. Pluggar och övar på det jag ska säga inför imorgon nu idag.
 
Nåt annat kul jag har att berätta: igår gjorde jag pasta med pesto! För första gången! Vi pratade för ett tag sedan om att det skulle vara kul att testa, men pesto är ju baserat på nötter - men jag kollade upp ett recept där man kunde ersätta nötterna med solrosfrön. Så jag mixade solrosfrön med basilika, vitlök, olivolja, salt och vatten. Vet ju inte hur pesto "ska" smaka, men tyckte det blev väldigt gott! Det tyckte Dennis med. Och mättande också. 
 
 
Nu ska jag göra nytta! Ha det fint!
 
Kramkram
 

Swan Festival of Lights

Allmänt Permalink1
Nu är det redan söndag, och helgen har blivit (och ska även idag bli) en plugghelg. Uppsatsskrivning för Dennis del och övning inför olika presentationer för mig. Men igår kväll gjorde vi något roligt i alla fall. Man måste ju avbryta pluggandet med nåt kul då och då! Vi åkte in till stan och promenerade till Langley Park, längs Swan River där det var en festival, festival of lights. Man kan väl säga att det var en kulturell sådan, med massa olika dans -och musikuppträdanden från olika kulturer. Man kunde även köpa mat, mestadels från Indien och så kunde man köpa fina färgglada saris (folkdräkt) och smycken och annat. Det var väldigt mysigt och intessant att bara promenera runt och titta på det som fanns. Sedan hade de även något helt annat: kamelridning! Vi red inte, men vi gick fram och tittade flera gånger, så himla fina djur!
 
 
Med tanke på att det var mörkt och att kamelerna rörde sig en hel del så blev det flesta bilderna suddiga, men denna blev rätt bra! Det var tre stycken kameler, och en man som ledde dem medan folk satt på ryggen och fick åka med. Såg väldigt skoj ut! Blir kanske att vi gör det, för dessa kameler kom från en kamelfarm utanför Perth dit man kan åka och få en längre tur, för detta tog bara kanske 5-10 minuter. Vi får se, men det hade varit kul i alla fall.
 
Efter det så satte vi oss och tittade på uppträdandena på scenen. Väldigt spännande, intressant och kul!
 
Indisk folkdans. Färgglatt! Påminde mig om filmen Bombay dreams.
 
Nya Zeeländska Maorier i någon typ av kringsförberedande ritualliknande dans.
 
Inte helt säker på vad detta var, men någon typ av asiatisk dans.
 

Det var många fler uppträdanden, men tog inte bilder på alla. Efter alla uppträdanden och aningen försenat (typ en timme!) så var det avslutande fyrverkerier. Välidgt fint! Älskar fyrverkerier. Återigen svårt att få bra bilder, men här är två i alla fall.
 
 
 
Efter det var vi verkligen vrålhungriga, för klockan var typ 22 så vi gick till ett ställe som var öppet och käkade mat, gott! Sedan åkte vi hem och var trötta, men trodde inte att vi var så trötta att vi skulle somna för vi hade bara lagt oss i sängen för att "vila". Mm, jo precis.. Fick gå upp och borsta tänderna och ta ur linserna efter att ha somnat till, sedan kunde jag lägga mig och sova på riktigt.
 
Nu idag är det träning och plugg som väntar. För min del är det bara måndag, tisdag och onsdag kvar i skolan - sedan är det studielov och sedan prov. Kan inte fatta det!
 
Hoppas att ni har en fin helg!
 
Kramkram
 
 
Till top