jossansdaily.blogg.se

Jag heter Josefine och skriver om min vardag. Tycker om mat - både att äta och laga. Baka, läsa och träna är andra saker jag också gillar.

Swan Festival of Lights

Allmänt Permalink1
Nu är det redan söndag, och helgen har blivit (och ska även idag bli) en plugghelg. Uppsatsskrivning för Dennis del och övning inför olika presentationer för mig. Men igår kväll gjorde vi något roligt i alla fall. Man måste ju avbryta pluggandet med nåt kul då och då! Vi åkte in till stan och promenerade till Langley Park, längs Swan River där det var en festival, festival of lights. Man kan väl säga att det var en kulturell sådan, med massa olika dans -och musikuppträdanden från olika kulturer. Man kunde även köpa mat, mestadels från Indien och så kunde man köpa fina färgglada saris (folkdräkt) och smycken och annat. Det var väldigt mysigt och intessant att bara promenera runt och titta på det som fanns. Sedan hade de även något helt annat: kamelridning! Vi red inte, men vi gick fram och tittade flera gånger, så himla fina djur!
 
 
Med tanke på att det var mörkt och att kamelerna rörde sig en hel del så blev det flesta bilderna suddiga, men denna blev rätt bra! Det var tre stycken kameler, och en man som ledde dem medan folk satt på ryggen och fick åka med. Såg väldigt skoj ut! Blir kanske att vi gör det, för dessa kameler kom från en kamelfarm utanför Perth dit man kan åka och få en längre tur, för detta tog bara kanske 5-10 minuter. Vi får se, men det hade varit kul i alla fall.
 
Efter det så satte vi oss och tittade på uppträdandena på scenen. Väldigt spännande, intressant och kul!
 
Indisk folkdans. Färgglatt! Påminde mig om filmen Bombay dreams.
 
Nya Zeeländska Maorier i någon typ av kringsförberedande ritualliknande dans.
 
Inte helt säker på vad detta var, men någon typ av asiatisk dans.
 

Det var många fler uppträdanden, men tog inte bilder på alla. Efter alla uppträdanden och aningen försenat (typ en timme!) så var det avslutande fyrverkerier. Välidgt fint! Älskar fyrverkerier. Återigen svårt att få bra bilder, men här är två i alla fall.
 
 
 
Efter det var vi verkligen vrålhungriga, för klockan var typ 22 så vi gick till ett ställe som var öppet och käkade mat, gott! Sedan åkte vi hem och var trötta, men trodde inte att vi var så trötta att vi skulle somna för vi hade bara lagt oss i sängen för att "vila". Mm, jo precis.. Fick gå upp och borsta tänderna och ta ur linserna efter att ha somnat till, sedan kunde jag lägga mig och sova på riktigt.
 
Nu idag är det träning och plugg som väntar. För min del är det bara måndag, tisdag och onsdag kvar i skolan - sedan är det studielov och sedan prov. Kan inte fatta det!
 
Hoppas att ni har en fin helg!
 
Kramkram
 
 
#1 - - Anonym:

Tack, tack Josse!! Det är så kul att följa din blogg..Kram, Amela

Till top