jossansdaily.blogg.se

Jag heter Josefine och skriver om min vardag. Tycker om mat - både att äta och laga. Baka, läsa och träna är andra saker jag också gillar.

Hemma igen

Allmänt Permalink1
Hej hej!
 
Nu har jag varit hemma i flera dagar, men haft fullt upp med allt möjligt så har inte hunnit skriva något än. Så här kommer bara en kort update. Jag är alltså hemma i Sverige, resan hem gick bra, men fick åka 11 timmar tidigare än planerat så det blev lite stressigt. Men som sagt, det gick bra ändå och det viktigaste är ju att jag kom hem hel (och att allt bagage kom med också!). Tidsomställningen spökar fortfarande en del, men jag hoppas att det återställs under veckan. Kom hem onsdag kväll. På torsdag var det upprop i skolan, det gick bra. Har varit på skatteverket och anmält om inflyttning också. Sedan har det varit fullt upp med att packa upp, fixa praktiska grejer och spendera tid med familjen. Idag började min nollning, så åkte in till stan och kom hem nu på kvällen. Det var väldigt kul faktiskt, och så vann mitt lag dagens aktivitet också - så det var kul såklart! Fick ett ritblock och extra poäng för att vi vann (poängpromenad + lagramsa), så vem vet, jag kanske blir årets nolla tillslut, haha! Imorgon börjar skolan och jag går en heldag, sedan är det femkamp på kvällen, så blir inte mycket tid hemma imorgon inte. Men det ska bli kul! Har fixat med periodkort och så har jag en kalender (julklapp - behövligt!) och skrivblock. Så allt som behövs är fixat. Ska bara packa lunchlåda.
 
Hur mår jag då? Jo, bra efter en så lång resa. Klart att allt känns väldigt konstigt ändå, så stort miljöombyte och massa nytt på en gång. Jag saknar ju verkligen vädret och så, men det är kul att träffa familjen igen. Samtidigt är jag lite glad över att det är full rulle direkt, annars tror jag att risken är att jag hade suttit hemma och inte gjort något och blivit deppig. Men nu har jag knappt tid att reflektera, vilket kan vara rätt skönt faktiskt. 
 
Så där, det var lite kort om nuläget i alla fall!
 
Ha det fint, så skriver jag mer snart!
 
Kramkram

Sista dagen...

Allmänt Permalink0
Är så himla nostalgisk idag, det känns liksom som att jag gör allt för sista gången. Det blev sista gången på stranden, sista gången jag åkte buss, sista gången jag träffade Aleisha (kom precis hem från det), det kommer bli sista gången jag duschar och sist men inte minst sista natten att sova här. Känns så himla SKUMT! Att byta ut 35 grader, sol, bikini och strand mot typ stormar som heter Egon, ett par plusgrader och vinterjacka. Missförstå mig inte - det ska bli jättekul att träffa alla såklart, men att lämna detta nu - (särskilt med tanke på vädret) - nja, inte drömmen precis. Typ som havet idag - perfekt temperatur i vattnet och på land, perfekt färg på vattnet och det var så otroligt klart, asgoa vågor. Ahhhh! Såhär liksom:
 
 
 
 
 
 
 
Behöver jag ens säga mer? Är det inte ganska självklart att jag kommer sakna detta in i själen? Kommer säkert sitta hemma om typ 1-2 veckor, kolla på dessa bilder och andra härifrån, grina och äta glass för att trösta mig själv, haha! Okej, nej, jag ska inte tycka synd om mig själv nu, jag som har fått uppleva detta fantastiska år. Det har varit så bra och jag är så himla glad över att jag åkte hit. Det ska bli skönt att komma hem på ett sätt såklart, men kan ju inte förneka att jag kommer sakna det. Får helt enkelt försöka hitta andra saker som är härligt istället!
 
Hur som helst, det var jättemysigt att träffa Aleisha en sista gång, vi tog te/kaffe på ett mysigt ställe och satt och pratade en stund. Det blev inte stranden med Katie idag för hon hörde av sig i morse och sa att hon inte riktigt mådde bra på morgonen och inte kände för att surfra och frågade om vi kunde ta en middag istället. Så jag åkte själv istället, för ville besöka stranden en sista gång. (Ja pappa, jag tog med lite sand!)
 
Så nu ska jag som sagt duscha en sista gång, sedan ska Katie hämta upp mig runt kl 19 för middag. Härligt med en händelserik dag! Imorgon kommer troligen en person som vill köpa grillen också, yey! I sista stund verkligen... Ska göra rent den tills dess, typ på förmiddagen imorgon. 
 
Ha det fint!
 
Kraaam
 
 

Fler delfinbilder

Allmänt Permalink0
God morgon!
 
Idag är jag uppe med tuppen! Hehe, inte riktigt kanske, men rätt tidigt för min del i alla fall. Sista heldagen kvar nu då, imorgon åker jag ju på kvällen. Katie skrev att hon kanske kan köra mig till flygplatsen imorgon, annars tar jag taxi. Nu ska jag äta frukost och sedan göra mig ordning för att åka iväg till stranden.
 
Jag kom bara på en grej - jag fick en länk med ett fotoalbum på flickr av Rockingham Wild Encounters - de som jag åkte med när jag simmade med delfiner. De tog lite foton under dagen, så tänkte att det kunde vara kul att dela med mig av den länken! Får se om ni kan hitta mig någonstans i alla fall! Hint: på de två gruppbilderna är jag typ i mitten!  
 
https://www.flickr.com/photos/swimwithdolphins/sets/72157650064762366/
 
 

Ha det fint!
 
Kraaam
Till top