jossansdaily.blogg.se

Jag heter Josefine och skriver om min vardag. Tycker om mat - både att äta och laga. Baka, läsa och träna är andra saker jag också gillar.

Earth Hour

Allmänt Permalink0
Igår kväll så var det ju earth hour, därför fick det bli en lite annorlunda stund på kvällen. Tända ljus och sällskapsspel. Mysigt och kul! Först fia med knuff (som jag vann), sedan frågesport (som jag förlorade och som Dennis vann stort - han är alltid bra på sånt - allmänbildad som få!) Hur som helst var det väldigt trevligt. 
 
 
Innan det var det god thaimat och efteråt så kollade vi på en film som jag inte sett tidigare. Space Jam, en blanding mellan tecknad och otecknad film med snurre sprätt och hans gäng samt basketbollspelaren Michael Jordan. Rätt udda film men rolig! 
 
Idag har jag städat rummet rätt noga för det känns gott när det blir rent och fint. Sommartid är det ju nu också, så jag har ställt om klockorna och dagen känns som att den har gått lite fortare än vanligt, vilket ju har sin förklaring. Nu ska jag träna.
 
Ha det fint! 
 
 
 
 
 

Tentan är klar för denna gång

Allmänt Permalink1
Halloj!
 
Nu var det ett tag sedan sist. Vad har hänt under denna tiden då? På skolfronten så hade jag praktisk examination förra fredagen som jag klarade och det kändes gött! Idag hade jag tenta som började kl 8 så det känns skönt att den är gjord nu också, hoppas att det gick bra, kändes helt okej i alla fall. På måndag börjar ny kurs, neuroanatomi, som endast håller på i två veckor - vilket betyder tenta igen fredag 10:e april....
 
Igår gjorde jag köttfärspiroger som blev himla smarriga.
 
 
 
Och härom dagen var det våffeldagen. Så nästa bild är given...
 
 
Mums säger jag bara! Var lite krångel med våffeljärnet men tillslut blev det bra och de blev jättegoda!
 
Mer mat kommer här, rättare sagt från förra fredagens middag...
 
 
Baconlindad kyckling, gaaah vad gott! Med maaassa sås såklart, jajamän! 
 
På lördagkvällen blev det bio i Kungälv, Focus, med bl.a. Will Smith. Bra film! Jag som inte är den snabbaste på att fatta blev lite förvirrad i slutet när det rörde till sig, hehe. 
 
Denna veckan har vädret varit sådäär får man väl säga. Men här kommer en fin soluppgång från förra veckan!
 
 
Vad mer då? Jo, jag var ju på fältstudiedagar! Jag var på Närhälsan i Angered och det var intressant och lärorikt! Lite skillnad att befinna sig på en sådan typ av mottagning i jämförelse med hjärtopereade patienter som det var gången innan på Sahlgrenska. 
 
För övrigt har jag blivit beroende av korsord - farligt! Särskilt när det kommer nya nästan varje dag. Bäst att inte öppna tidningen.... Pappa kan intyga, som har blivit medberoende och min kompanjon med pennan i högsta hugg. Bra eller dåligt? Hjärngympa, men inga beroenden är ju bra eller?... 
 
Kvällens planer är inte spikade i alla fall. Antingen hemma-mys, eller åka in till stan för AfterTenta öl med folk från klassen. Beror på när och hur många som tänker komma. 
 
Så, det var väl en liten update i alla fall.
 
Ha en fin helg!
 
Kraam
 
 
 
 
 

Goniometer

Allmänt Permalink0
Hej hopp!
 
Sitter hemma vid köksbordet och gör inte så mycket just för tillfället. Var i skolan från 8.30 fram till lunch för praktisk övning med den grupp som jag ska ha examination tillsammans med på fredag. Det gick rätt så bra, ska bara repetera så går det nog bra hoppas jag. För min del är provet 10.30-12 på fredag, efter det blir det nog bio. Skrivtentan är fredag nästa vecka. Var förresten på expeditionen igår och hämtade ut min allmän-anatomi-tenta (jag visste att jag hade klarat den, men ville veta vad jag fick). Och det hade gått väldigt bra!
 
Om ett tag ska jag in till stan igen för kroatiskakurs, så tänkte sätta mig och göra klart läxan nu.
 
Tänkte bara berätta två grejer. Först så har jag fått en goniometer nu! Spännande! Det är ett mätinstrument för att mäta rörelseomfång i olika leder. Ser ut som en gradskiva och principen är densamma. Kommer med hög sannolikhet att få en fråga om detta på fredag, så ska be att få mäta på mamma och pappa för att öva.
 
 
För det andra, så var jag hos friösren igår. Spontant. Eller egentligen inte för jag har sagt att jag ska göra det sedan jag kom hem. Men det blev spontant för jag gick på drop-in i stan efter skolan. Hade en utxävt som var ca 9 månader så det var på tiden. Toppade och färgade. Tänker inte avslöja på bild hur det blev dock, det ger sig om ni känner igen mig när vi ses, hehe...
 
Imorgon och på torsdag är det fältstudiedagar för min del. Då ska jag istället för att vara på sjukhus som senast, vara på Närhäsa. Det ska bli kul! Antar att det blir lite skillnad i vad det är för grejer som händer under en vanlig arbetsdag där.  
 
Här kommer en bid från imorse när jag vaknade. Soluppgång. Fick inte med det så bra, men solen såg ut som ett eldrött brinnande klot i alla fall - så fint!
 
 
 
Nu måste jag plugga - ha det fint! 
 
 
 
 
Till top