jossansdaily.blogg.se

Jag heter Josefine och skriver om min vardag. Tycker om mat - både att äta och laga. Baka, läsa och träna är andra saker jag också gillar.

Kings Park och Joshs födelsedagsfest

Allmänt Permalink1
Hej på er! 
 
Vad har hänt sedan senast? Jo, i onsdags och torsdags var det skola som vanligt. Efter min sista föreläsning på onsdagen gick jag bort och kollade när Dennis spelade fotboll i fakultetsturneringen (turnering mellan olika fakulteter, typ "science" mot "engineering" osv). Kom precis när Denni skulle skjuta straff - och satte den riktigt snyggt! Tyvärr förlorade hans lag ändå. Vi satt och pratade lite efter matchen, sedan åkte jag hem och Dennis stannade kvar eftersom han skulle jobba hela kvällen. Jag hann med lite allt möjligt när jag kom hem för hade ju hela kvällen på mig. (Åkte inte in för att se Dennis match, för han sa att han troligen inte skulle spela ändå för han hade lite ont i knät, så jag kände att det var lite ovärt att åka in då. Men sen när han kom hem berättade han att han hade spelat ändå, och att han hade gjort sitt lags ända mål och att de därför vunnit!) Jag hann i alla fall med att plugga, laga mat, äta middag, diska, gå och träna på gymmet, dammsuga rummet m.m. 
 
Torsdagen var en lång dag - 9 till typ 5. Att jag skulle stanna så sent (slutar egentligen vid 4) berodde på att jag skulle möta en kille för att delta i hans forskningsstudie, han är postgraduate student vid sport science. Det var rätt spännande, hans undersökning går ut på att mäta reaktionstiden för en muskelgrupp - så gick sitta fastspänd i en stol med bara ena benet fritt och när jag hörde ett pip skulle jag så fort jag kunde lyfta benet lite. En laserståle mätte då av hur fort och han antecknade ner det. Rätt kul att få vara med i ett forskningsprojekt - och så får jag lite extra procent i mitt slutbetyg i en av mina sport science kurser! När jag kom hem blev det middag, sen träning på gymmet (där de för övrigt hade möblerat om så kunde typ inte hitta något, haha), sedan lite Fresh Prince innan vi la oss. 
 
Igår vid 11 åkte jag in till skolan för att möra Adriane vid 12 och spela badminton. Hon hade aldrig spelat förut, så det var lite svårt  i början, men hon lärde sig jättefort verkligen! Var jättekul att spela med henne! Efteråt pratade vi lite, sedan gick jag till biblioteket en stund för att plugga medan jag väntade på att Dennis skulle komma till skolan. När han gjorde det, så fixade vi först med att lämna in en av hans uppgifter som skulle in (strul med försättsblad m.m.) men vi fick det gjort i tid i alla fall. På håret. Efter det så promenerade vi till Kings Park, till samma ställe som vi var på utomhusbio på förra terminen. Såg rätt annorlunda ut när det var ljust. Det var verkligen jättefint där, det var en damm och i mitten fanns en ö med en lekpark och en bro så att man kunde komma över. Fontän fanns det också, och en massa gröna ängar runtomkring. Så fint! Vi hade med oss filt och så hade Dennis stekt pannkakor, så vi satt på filten i gräset och mumsade på pannkakor med chokladsås. 
 
 
 
I dammen simmade världens gulligaste ankfamilj - mamma, pappa och 4 små duniga ungar. Ursöta! Var dock svårt att få en bra bild på hela familjen - solen speglades i vattnet, men här är en bild med en av föräldrarna + 2 ungar i alla fall.
 
 
Lekparksön
 Fontän och bro
 
 Två glada filurer!
 
När vi hade ätit och gått runt lite på lekplatsen (och testat diverse lekgrejer, hehe) så gick vi vidare, och jag kan säga att vi gick rätt så långt för Kings Park är en STOR park. Under dagen gick vi nog en mil eller så. Vi såg fina papegojor! Känns coolt att kunna säga så. De har så fina färger - blå, grön, röd, gul...
 
 
Vi gick till den bästa utsiktsplatsen i Kings Park där det är en himla häftig vy över staden. City/skyline till vänser och sedan Swan River. Tog en panoramabild:
 
 
Och en bild på Dennis...
 
 
Vi gick ner mot city för att ta bussen hem. Kom på att jag inte visat hur det ser ut i stan, så här kommer två bilder på byggnader...
 
 
... som alltså kan vara både höga och ha konstiga former!
 
Vi tog bussen hem och fixade snabb och enkel middag (läs: värmde köttbullar från IKEA och kokade pasta), käkade och gjorde oss ordning för att åka in till stan för vår housemate Joshs födelsedagsfest som skulle hållas på en bar. Vi tog bussen tillsammans med Jack, vår andra housemate. Det var en trevlig kväll, mycket folk, hög musik, ingen dans utan folk pratade mest så det blev att vi pratade mycket med Jack eftersom han inte heller kände några andra där. Det blev cider och öl, kycklingvingar och tårta. 
 
Josh som skär upp tårta
 
 Jack och Dennis

Josh skulle sticka iväg till ett kasino med några av sina kompisar lite senare under kvällen och då kände vi att vi ville ta oss hem, så vi promenerade till bussen och kom hem rätt tidigt (mycket tidigare än vi trott i alla fall). 
 
Kort och gott, en väldigt trevlig och rolig dag helt enkelt!! Detta blev värsta bildbombsinlägget, men men, hope you like it!
 
Idag har det också blivit massa bilder tagna, men hinner inte skriva om det nu så får bli imorgon eller en annan dag! Hoppas att ni har en fin helg, nu ska det lagas klyftpotatis och lamm!
 
Puss och kram!
 
 
 
 
 
 
#1 - - Amela:

Josse, vilka fina bilder..så kul, så kul.. tack,tack..ha det bara bra även i fortsättningen..
Kram, Amela

Svar: Tack Amela! Det blev ett inlägg med ganska mycket bilder, men har ju inte haft med några bilder alls på ett tag nu, så kände att det var dags. Ha det bra ni med! Kram Josefine
Josefine

Till top