Vattengympa

Igår kväll efter skolan var jag med vid två vattengympapass som jag hädanefter kommer att hjälpa till vid/leda. Det var kul och givande att vara där och den andra instuktören som redan hållt på i ett år och som läser termin 5 på samma program som jag var jättetrevlig. Deltagarna var också väldigt trevliga! Ser fram emot nästa måndag!
 
Nu ska jag ta igen fredagens missade obligatoriska moment - opponering, genom att läsa och sammanfatta + kommentera två rapporter. Roligare kunde man haft det, men är bara att bita ihop och få det gjort så fort som möjligt.
 
 

Ett år sedan...

...För exakt ett år sedan befann jag mig här:
 
 
Det här var på Rottnest Island. Alltså, sämre kunde man ju ha det..
 
 

Höstväder

Vart ute på en härlig promenad i det vackra vädret. Kan inte alla höstdagar vara såhär? 
 
 
Helt underbart. 
 
Imorgon blir det skolan igen, känner att jag mår så pass bra. På kvällen blir det även något nytt - ska nämligen börja som instruktör/hjälpreda vid vattengympapass på måndagkvällar. De sökte fysiostudenter och jag hörde av mig och de ville ha mig. Så kommer tillsammans med en tjej från termin 5 (tror jag) som redan hållt på med detta i ett år att leda och hjälpa till. Ska bli väldigt spännande och kul! Väldigt bra erfarenhet tänker jag.
 
Sedan har jag ju gått kurs till diplomerad massör och behöver nu genomföra 20 helkroppsmassager (60 min) inom 3 månader, så behöver sätta igång med det så snart jag kan också. Första kunden blir nog mamma, under veckan någon gång. Ska bli spännande det med.
 
Ha en fin söndag!
 
 

Igelkott

Jag älskar djur. Även om jag tyvärr är allergisk mot de med päls. Hur som helst så kom jag att tänka på det när jag kollade igenom mina senaste bilder som jag la in på datorn. Där fick jag syn på den här sötnosen:
 
 
Den bodde i Malmö. En liten unge. Så söt! Vet att det går att ha vissa typer av igelkottar hemma, kanske kan bli ett husdjur i framtiden, hehe. 
 

På bättringsväg

Jag har legat hemma med masjuka under veckan, men nu verkar det ha vänt som tur är. Har ätit "riktig" mat till lunch idag och det verkar ha gått okej hittills i alla fall. Tar det bara lugnt under helgen för att vila upp mig, så får vi se om jag kan gå på första dagen av nya kursen på måndag. 
 
Jag är medlem i studentkåren och då får man beställa en namnbricka, som är till för att användas under t.ex. VFU (praktik). Så det har jag såklart  gjort, och för ett tag sedan var den klar för att hämtas ut!
 
 
Den kommer sitta fint!
 
Igår var jag ute ett varv i trädgården för att få lite frisk luft - har ju annars bara varit inne med tanke på magsjukan. Vi hade lite björnbär kvar på baksidan som jag plockade och några fina blommor på framsidan.
 
 
 
Skulle egentligen följt med mamma och syrran för att rida idag, något vi planerat i flera veckor. Men jag tog det säkra före det osäkra och valde att stanna hemma för att vila. Men de måste fått en pangdag för himlen är blå och solen skiner, så lite avis är jag allt. Nåja, får bli en annan gång. 
 
Nu ska jag fortsätta läsa en spännande deckare!
 
Ha en fin helg!
 
 

Begagnad kurslitteratur

Hej på er!

 

Nu var det längesedan jag skrev och jag tänkte bryta min paus för att jag kände för att skriva lite. Igår hade jag praktisk examination som jag mot förmodan klarade – så skönt! Rapporten är inlämnad också. Snart är alltså denna terminens första kurs slut och på måndag börjar en ny.

 

Ny kurs innebär ny kurslitteratur (som ni som också är studenter) vet är dyrt. Det är inte det som man helst vill lägga hela sitt studiemedel på så att säga. Jag tänkte därför ta tillfället i akt att tipsa om en sida för begagnad kurslitteratur. Hur bra!? Man kan både köpa och sälja kurslitteratur. Jag själv brukar köpa begagnat och har då vänt mig till äldrekursare. Men jag blir riktigt sugen på att testa denna sida – som du hittar på studentapan.se.

 

Det som jag tycker verkar riktigt bra är att de har en trygghetstjänst som innebär att man betalar boken direkt på sidan, sedan skickas beställningen till säljaren. Om säljaren inte skickar boken återbetalas man som kund (100% av summan) vilket gör att man inte behöver oroa sig för att bli lurad, utan det är tryggt.

 

När jag köpt begagnat kan det bli krångligt med mailkontakt eller telefonkontakt och att bestämma mötesplats – det slipper man om man använder denna sida, så det blir smidigt.

 

Till sist kan man som student skriva sammanfattningar av kursböcker och ladda upp på sidan som PDF och sälja till andra studenter. På så sätt kan man tjäna extra pengar vid sidan av studierna. Bra va?

 

Hoppas att detta kan underlätta studentlivet för både dig och mig!

 

Ha det fint!

 

I samarbete med studentapan.se

 


jossansdaily.blogg.se

Jag heter Josefine och skriver om min vardag som fysioterapeutstudent. Går just nu termin två och stortrivs! Tycker om mat - både att äta och laga. Baka, läsa och träna är andra saker jag också gillar.

RSS 2.0