jossansdaily.blogg.se

Jag heter Josefine och skriver om min vardag. Tycker om mat - både att äta och laga. Baka, läsa och träna är andra saker jag också gillar.

Äntligen funkar bloggen igen!

Allmänt Permalink2
Hej på er!

Det har varit tekniska problem på bloggen, tydligen för många andra också, men nu verkar det vara löst för det går att ladda upp bilder igen. Har haft kontakt med kundservice och så. Wihoo!!

Så... Ursäkta för försenad uppdatering, men här kommer den i alla fall!

I tisdags var vi i Fremantle. Vi har varit där förut men ville åka dit igen. Det var väldigt varmt, typ 35 grader, men är man nära havet så fläktar det en hel del så det var inte så farligt ändå. Solkrämen på såklart så att man inte bränner sig i alla fall. Vi kom dit lagom till lunchtid och gick till ett ställe för att äta fish n´ chips. Framantle är känt för just den rätten, antar att det beror på att det är en hamnstad. Så vi gick till ett ställa nära hamnen, men vi satt inomhus för vi ville vara ifred från måsarna, haha! 


Det smakade väl okej, men ingen "wow-rätt" direkt. De snålade ordentligt med sås/ketchup också, så det blev rätt torrt och så överdrev de med pommesen, orkade inte ens äta upp dem. Hur som helst, efter det promenerade vi runt längs hamnen i det fina vädret.
 
 
Vi gick förbi ett maritimt museum som hade rätt cool arkitektur.


Vi gick även förbi en stor ubåt som stod utanför museet. Man kunde gå på en tour och få gå ner och titta i den men det var fullbokat för dagen, men det verkade kul så vi kanske åker tillbaka och går på en rundtur.

 
Efter det gick vi ut på en lång stenpir ut till en fyr. Där ute fick Dennis syn på något i vattnet - nämligen ett sjölejon! Väldigt roligt, för dagen innan hade vi sett två sjölejon vid Seal Island på vår tour, men nu såg vi en helt oförberett. Riktigt fräckt! Den var där väldigt länge, närmare en halvtimme. Den höll på att fånga fisk - och det var inga små utan kanske en halvmeter stora och vi såg fyra eller fem olika fiskar som den fångade. 
 
 
 
 
Det var riktigt coolt att se den "in action" så att säga. Och så nära också. Verkligen kul!! Jag har ingen aning om hur vanligt eller ovanligt det är att få syn på vilda sjölejon sådär, men jag är glad att vi var på plats där och då i alla fall, väldigt kul minne att ha med sig.
 
I onsdags så höll vi på att packa vårt paket som vi skulle skicka med posten. Vi gjorde lite annat smått och gott också, grejade och sådär, men annars var det rätt så lugnt. På kvällen kom Jack hem efter att ha varit på Bali i några dagar. 
 
I torsdags så skulle vi till posten för att posta vårt paket. Det blev en jobbig historia! Först så fick inte ens paketet plats i Jacks bil, det var för stort. Så jag och Dennis fick kånka på det bort till centrum, tog en bra stund och var rätt tungt. Vi fick stanna och vila. När vi väl kom till posten så sa de att paketet var för stort. Då blev jag rätt sur för senast när vi var där var vi noga med att fråga om vilka begräsningar som gällde. Och då var det okej så länge paketet inte var mer än 1 m åt något håll (längd, bredd, djup). Och vårt paket var inte störra än de måtten. Men nu helt plötsligt så fick det inte vara störra än 140cm i omkrets, vilket är HELT andra siffror, vårt paket var alldeles för stort. Så vi fick inte skicka det och vi visste inte vad vi skulle göra. Vi frågade om vi kunde hitta två andra lådor som var minder och packa i dem istället. Så vi fick gå på jakt (Dennis, jag vaktade vår låda). Efter en bra stunds letande så hittade han två lådor, de var fortfarande lite för stora men de sa att det var okej. Så ställde vi oss och packade om den stora till två mindre. Allt fick inte plats heller, så vi fick packa ur lite. Sedan gick vi tillbaka in till posten med våra två nya paket, vägde och fick fylla i massa specifik information om vad de innehöll etc. Tillsist fick vi betalt och gått därifrån. Det blev lite dyrare än väntat också. Men skitsamma. Helt slut var vi efteråt, både fysiskt och mentalt. Trodde inte att det kunde vara så påfrestande att få iväg ett (två) paket, haha! Men kändes skönt att få det gjort i alla fall, att få det ivägskickat. Nu får vi se när det kommer fram, kan dröja tre månader...
 
På kvällen så gick vi i alla fall på bio, tillsammans med Jack. Vi kollade på The Hunger Games: Mockingjay Part 1. Jag har sett de tidigare filmerna och läst böckerna, men jag glömmer så fort vad jag läst (nu var det i och för sig typ två år sedan) så jag hade knappt någon aning om vad som skulle hända. Tycker att filmen var helt okej. Första filmen var bättre men denna var ändå bra. Vi hade med oss dricka, popcorn och choklad till filmen, gott! 
 
Jag har mer att skriva om men orkar inte skriva allt i ett inlägg, så det får komma lite senare. Är i alla fall glad att det funkar som det ska nu så att jag kan lägga upp bilder som valigt. 
 
Ha det fint så hörs vi snart igen!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - linn:

ha en superbra måndag! :D

Svar: Tack, detsamma :)
Josefine Nielsen

#2 - - Oslofru:

SÅ bra! Hoppas du får en fin start på december! :)

Svar: Tack! Har haft en rätt lugn dag, men en fin start på december ändå :)
Josefine Nielsen

Till top