jossansdaily.blogg.se

Jag heter Josefine och skriver om min vardag. Tycker om mat - både att äta och laga. Baka, läsa och träna är andra saker jag också gillar.

Konsert ikväll!

Allmänt Permalink0
Hej på er!
 
Igår hade vi en mysig dag. Vi gick tillbaka till centrum och till Il Duomo, för vi ville gå in i kyrkan (vi kunde inte göra det dagen innan för man behövde ha t-shirt på sig och vi hade linne). Så vi gick tillbaka och in i kyrkan - wow säger jag bara! Så himla maffig, vacker, stor, ståtlig. Vi gick runt där inne en bra stund och bara tog in allt. Sedan bestämde vi oss för att gå upp till takterassen. Det kostade en slant, men det var det värt! Vi gick de ca 250 trappstegen upp och stannade där en stund för att se utsikten över staden. Vackert! 
 
 
Vi gick sedan till en butik som vi läst on på nätet, med italienskt godis. Det var en riktig fin butik. Vi köpte några bitar godsaker, vi avnjöt en bit marsipan på kvällen och ska äta resten idag. Här har ni skyltfönstret:
 
 
Ganska lockande va? Så här såg butiken ut inuti, jättegullig och mysig!
 
 
När vi var klara gick vi hemåt, vi köpte sorbet på vägen. Så gott! Jag tog en kula mango och en kula skogsär, Dennis tog jordgubb och pistasch. Gott gott!
 
 
Vi gick rätt så fort (läs: sprang sista biten) för att hinna till pizzerian nära vårt hotell till kl 6 för då var det dags för vm-matchen Italien - Uruguay. Vi kom precis i tid och det var tur att vi fick sittplats - det var rätt så knökat på den lilla pizzerian. Känslan av att sitta och se Italien spela fotboll på en italiensk pizzeria - aaah! Vi tog varsin öl och delade en pizza. Livet kunde varit värre om man säger så. 
 
 
Tyvärr så förlorade Italien. Väldigt synd. Italienarna var besvikna, vilket man kan förstå. En utvisning som inte borde varit utvisning, vilket gjorde att Italien var en man kort påverkade väldigt mycket att det blev som det blev. Nåja, det var kul att se matchen i alla fall!
 
När vi skulle gå hem började det regna, det regnade kvällen innan också. Det åskade och blixtrade även. Det vädret har hållit i sig och idag regnar det också tyvärr. Hoppas verkligen att det avtar så att det inte regnar ikväll när vi ska på konserten! Vi håller oss inomhus nu och tar det lite lugnt, ska sedan ta tunnelbanan till arenan där konserten är. Ska bli så grymt kul!!! Är såå excited!!
 
Och imorgon åker vi hem, kan inte fatta det! Längtar!!
 
Kramkram
 
 
 
Till top